Sory za nieobecność, ale oddaliśmy się szaleństwu na torze Kartingowym :twisted:
Zmiana ilości przejechanych kilometrów pomiędzy wym. oleju
Zwiń
X
-
Zmiana ilości przejechanych kilometrów pomiędzy wym. oleju
Witam wszystkich!
Mam przejechane 188.000km chcę przestać lać syntetyk i przejść na minerał .
Standartowo komputer informuje o wymianie oleju co 15.000km chciałbym to zmienić na 10.000km.
Pytanie jak to zrobić może ktoś już z tym walczył.??
Mam programy i złącze OBDII.
Dzięki za pomoc.
Pozdr.
GSkoda Black
-
-
gregor, A z czym tu walczyc ?? Przy nastepnej wymianie wlewasz nowy olej i potem wymieniasz co 10 tys. Kasujesz wczesniej wymiane oleju na liczniku i tyle. Lej polsyntetyk, bo on sie wiele od minerala nie rozni. A polsyntetyk to spoko 10W/40 jest, wiec odpalanie diesla latwiejsze.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
[quote="Maicroft"]gregor, Pierwsze, po co przechodzic (ile dolewasz miedzy wymianami) drugie a po co odrazu na mineral. Jest jeszcze cos takiego jak polsyntetyk.
No właśnie przechodzić czy nie .,oto jest pytanie??
Od zmiany do zmiany nie dolewam nic stan jak dzwon stoji w miejscu. :szeroki_usmiech
Dzięki za pomoc
k
Skoda Black
Komentarz
-
-
jeśli pomiędzy wymianami oleju nie musisz robić "dolewek" to nie zmieniaj olejuZamieszczone przez gregorNo właśnie przechodzić czy nie .,oto jest pytanie??
Od zmiany do zmiany nie dolewam nic stan jak dzwon stoji w miejscu. :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz